W dniach od 6 do 10 kwietnia 2017 roku, w ramach zajęć promujących zdrowy tryb życia i Światowy Dzień Zdrowia, uczniowie klas I – III szkoły podstawowej przygotowywali na drugie śniadanie owocowe sałatki.
Przed przystąpieniem do pracy, rozmawiali na temat tego - jak ważne jest jedzenie śniadania, co robić żeby być zdrowym, a także dlaczego warto jeść warzywa i owoce. Po krótkiej prelekcji nadszedł czas na krojenie składników i tworzenie zdrowych i smacznych sałatek owocowych.
Nasi młodzi kucharze wykazali się dużym zaangażowaniem i starannością - ich sałatki składały się z kilku owocowych produktów, były kolorowe i drobno pokrojone, a słodki smak równoważył się ze smakiem tych bardziej kwaśnych owoców. Na koniec wszyscy z wielką ochotą przystąpili do jedzenia, było bardzo zdrowo i smacznie. Nad bezpieczeństwem i higieną pracy czuwali wychowawcy klas.