We wtorek, 28 października 2014 roku, w ramach obchodów Światowego Dnia Żywności dzieci z oddziału przedszkolnego przygotowały kanapkowy poczęstunek, składający się tylko ze zdrowych produktów. Maluchy najpierw rozłożyły na stołach smakowite warzywa: cebulę, rzodkiewkę, pomidory, sałatę, ogórki, paprykę i szczypiorek, a następnie zabrały się do przygotowywania pięknych, kolorowych kanapek. Smarowały pieczywo masłem, nakładały pachnące wędliny, różne rodzaje sera oraz jajka. Fantazja naszych najmłodszych pozwoliła na uzyskanie wspaniałych, różnobarwnych talerzy ze zdrowym śniadaniem. Na zakończenie odbyła się degustacja.
Pamiętano również o poczęstunku dla dyrekcji i pracowników administracji. Dzieci w strojach „kuchcików” zaniosły im talerze wypełnione po brzegi przepysznymi kanapkami. Akcja została przeprowadzona w ramach programu „Szkoła Promująca Zdrowie” pod kierunkiem nauczycieli: Alicji Jakubowskiej, Anny Czerniakowskiej oraz pielęgniarki szkolnej, Krystyny Węgierskiej.