W dniach 29 i 30 kwietnia 2015 roku w ramach obchodów Miesiąca Zdrowia, uczniowie naszej szkoły uczestniczyli w degustacji zdrowych i smacznych produktów, przygotowanych przez dziewczęta z klasy 6b SP oraz IB i IIB gimnazjum, pod kierunkiem pani Małgorzaty Jackowskiej i pani Krystyny Węgierskiej – pielęgniarki szkolnej. Podczas długiej przerwy wszyscy chętni mieli możliwość wzbogacić swoje codzienne menu o dodatkową porcję zdrowych i świeżych owoców i warzyw. Na tacach przygotowane były: jabłka, banany, pomarańcze, kiwi, a także marchew i rzodkiewka. Dodatkowo można było skosztować wspaniałej owocowej sałatki a dla pokazania, że owoce i warzywa mogą być także zdrowym dodatkiem do ciast, przygotowano smaczne wypieki zawierające owocowe nadzienie.
Zdrowe odżywianie nie było jedynym działaniem skierowanym w tych dniach do uczniów naszej szkoły. Zachęcano też do aktywności fizycznej. Podczas długiej przerwy w sali gimnastycznej dziewczęta z klasy IIIB gimnazjum, pod kierunkiem pani Ewy Szyszki, prezentowały zumbę. Do wspólnej zabawy włączyło się wielu uczniów szkoły podstawowej i gimnazjum. Energetyzująca muzyka i świetne układy choreograficzne, przygotowane przez same prowadzące, zapewniły wspaniałą zabawę wszystkim tańczącym.